2023.7.13 18:03
Olvasási idő 2:27
Masszi-Rigó Csilla

Ezzel a zavarba ejtő módszerrel ELVILEG bárki beléd szeret – Mi a háromszög-metódus, amire most a TikTok esküszik?

ÉLETMÓD SZERELEM

Szex, szerelem, gyengédség rovatunkban ezúttal a legújabb módszert mutatjuk be, amellyel ELVILEG elnyerheted kiválasztottad szívét... lehet, hogy egy kicsit manipulatív megoldás, kipróbálni azonban nem kerül semmibe.

Megvan a romantikus filmekben az a rész, amikor a potenciális szerelmespár alig pár centire a másik arcától egymás tekintetében révednek el, legalább az egyik fél pedig csillogó szembogarait folyamatosan mozgatva réved el  kiszemeltje arcában? 

Hiszed vagy sem, a TikTok felhasználói, valamint a pszichológia szerint az arc közelről való pásztázása igenis beindítja a hormonokat, sőt! Közelebb visz a kiválasztottad szívéhez. 

via GIPHY

A háromszögmódszer

Természetesen egy újabb TikTokon trendingelő jelenségről van szó, a Triangle-method azonban még a pszichológia szerint is némiképp elismerendő módszer a szimpátiakeltésre, legalábbis ezt állítja a Popsugar írása, melyben Lisa Lawless pszichológus mesélt arról, hogyan alkalmazható a trükk.  

@baldiyadi

the triangle method WORKS 🔥🔥

♬ original sound - yadi

A metódus lényege, hogy ne csak nézz-mélázz-bámulj bele a kiszemelted arcába, de játssz is a szemeiddel, mindezt pedig az arc három legsokatmondóbb pontja, a jobb és a bal szem, valamint a száj közötti, háromszöget leíró területen tedd. A magukat profiknak tettető TikTokos szerelmi tanácsadók szerint ahhoz, hogy elnyerd kiszemelted szimpátiáját és vonzalmát, nem kell mást tenned,

mint először az illető jobb, majd a bal szemébe belenézni (na nem kidülledt szemekkel, tudod, olyan kis csábosan pillázva), végül pedig a száján kell megpihentetned tekinteted. Ez a fajta lassú, de mégis jelentőségteljes pásztázás 100%-os sikert ígér. Elvileg. 

A háromszögmódszer alkalmazásának „célja” csókra csábítani partnerünket, a szemkontakus tartása azonban nemcsak felhívás keringőre, az egymás iránt érzett szimpátiát is erősíti, valahogy úgy, mint az ásítás, csak kicsit esztétikusabban. 

Kiemelt tartalom
A magánélet nekik csak álom: ezért érdekel mindenkit annyira a sztárok szerelmi élete  A magánélet nekik csak álom: ezért érdekel mindenkit annyira a sztárok szerelmi élete 2 nappal ezelőtt

Bár különösebb magyarázatot talán nem igényel a National Library of Medicine kutatásának eredménye, tény: ha valakibe netán beleszeretsz vagy éppenséggel egyszerűen csak fizikailag vonzódsz valakihez, annak akarva-akaratlanul, de sokkal többször nézed az arcát és egyben nézel bele mélyen a szemébe. 

„Amennyiben a potenciális partnerek hosszú ideig tartják fenn a szemkontaktust, valószínűleg mélyebb intimitás alakul ki köztük. Ez azért van, mert ilyenkor olyan vegyi anyagok szabadulnak fel az agyban, amelyek a kötődéshez és a vonzalomhoz kapcsolódnak”

– mondja a szakértő. 

Részlet a Carol című filmből. Forrás Studio Canal, Vertigo Media

Az ilyenfajta szemkontaktus például segíti az oxitocin felszabadulását (szeretethormonnak is becézik, valamint ez a hormon alakíthat ki mélyebb kötődést is valaki iránt), ezen felül pedig a szenvedélyes szerelemhez kapcsolódó neurotranszmitter, a feniletilamin megugrását okozhatja. Más szóval, amíg a kölcsönös vonzalom megvan, a háromszögmódszer lehet a leggyorsabb módja annak, hogy az érdeklődésedet egyfajta metakommunikációs eszközzel add a másik tudtára.

A hormonok tehát pikkpakk felrobbannak, minden más pedig már rögtön jön magától, na persze akkor, ha nemcsak testileg, szellemileg is megvannak a megfelelő kapcsolódási pontok. A háromszögmódszer sikerét azért is magasztalják sokan, mert – elvileg – nem túl feltűnő és nem is annyira zavarbaejtő, illetve annál sokkal kevésbé kellemetlen, mintha valaki csak hosszú másodperceken keresztül bámulna téged pislogás nélkül.

Kiemelt tartalom
Miért drukkolunk a toxikus kapcsolatoknak a filmekben, miközben tudjuk, hogy rosszak? Miért drukkolunk a toxikus kapcsolatoknak a filmekben, miközben tudjuk, hogy rosszak? 2024.5.6 19:10

Ha felkeltette érdeklődésed ez az elsőre enyhén kínosnak tűnő flörtölési tipp, tudjuk még emelni a tétet, ugyanis természetesen ezt is lehet „gyakorolni a tükör előtt”, hogy aztán tényleg meglegyen a coming-of-age filmekből ismerős jelenet. 

Azért ha ilyen közel vagytok egymáshoz, már nem lehetnek annyira rosszak az esélyeid. Forrás Warner Bros.
  • A Popsugar cikke szerint háromszögmódszert érdemes lassan alkalmaznod: szemeid pihenjenek meg a másik szemén, ugyanis elég kínos lehet a végeredmény akkor, ha bespurizott légy módjára repül a tekinteted egyik oldalról a másikra, aztán le az ajkakra és villámsebességgel vissza a szemekre. 
  • Ne felejtsd el azt sem, hogy a beszéd még mindig csak a kommunikáció 8 százalékát teszi ki, éppen ezért ajánlott odafigyelni a testtartásra és a gesztusokra is, és mosolyogni sem árt néha, sőt a hecc kedvéért az sem mindegy, hogyan ülsz vagy állsz partnereddel szemben. 

A háromszögmódszer bár összességében nem egy rossz megoldás a flörtiflörtire, azért ne legyenek túl nagy elvárásaink vele szemben. Egyfelől nem mindenki annyira magabiztos az első randikon, hogy képes legyen felvenni a hosszú ideig tartó szemkontaktust, másfelől viszont az ilyen viselkedésformák sokszor ösztönösen maguktól jönnek, és szinte észre sem vesszük, hogy elrévedtünk a másik szép szemének világában. Talán ha működik is ez a módszer, éppen attól képes sikert elérni, hogy nem tudatosan használjuk.