2024.4.19 13:00
Olvasási idő 0:51
Krajnyák Petra

Vasárnaptól már napközben is táncolhatsz a hetedik kerület legnagyobb bulibástyájában

ÉLETMÓD BUDAPEST BULI BULINEGYED BULIZÁS

Április 21-től minden vasárnap 14 órától várja a daytime bulik kedvelőit az Instant-Fogas komplexum.

Budapesten elsők között indít rendszeres nappali bulisorozatot a magyarok és külföldiek által is sokat látogatott Instant-Fogas komplexum.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a budapesti szórakozóhelyen április 21-én indul a 8. napon elnevezésű programsorozat, amelynek keretében vasárnaponként már délután kettőtől különleges fellépőkkel és extra díszlettel várják a bulizni vágyókat.

Forrás Instant-Fogas

„Az Instant-Fogas partikomplexum április 21-től 8 napos nyitvatartással, vagyis a szokásos 18:00-06:00-os nyitvatartás mellett vasárnaponként már 14 órától várja a daytime bulikedvelőket“ – mondta Bankó Ákos, az Instant tulajdonosa. Mint írják, a nappali bulik gyakran lazább hangulatúak, könnyedebb atmoszférával rendelkeznek, ellentétben az éjszakai bulik intenzitásával.

Miért szeretnek az emberek nappal bulizni?

Az éjszakai közösségi élettel foglalkozó Updown Nightlife 2019-es kutatásából kiderült, hogy főként a korai alvás és a fáradtságmentes másnap, az étkezési lehetőség, a közeg sokszínűsége, a lazább és kötetlenebb hangulat az, ami miatt egyre többen előnyben részesítik a daytime bulikat. Az Egyesült Államokban, ahol inkább a daytime bulik élveznek nagyobb érdeklődést, Los Angeles, Phoenix, Washington és Atlanta esetében is erős nappali partikultúra alakult ki.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 2024.4.24 12:56

A daytime party időközben Európában is teret hódított, több helyszín is felismerte a koncepcióban rejlő lehetőségeket. A nappali bulik már több éve jelen vannak Budapesten is, azonban rendkívül ritkán, illetve időszakosan lehet ilyen rendezvényekre bukkanni. Ennek oka, hogy hazánkban még mindig az éjszakai életnek van nagyobb kultúrája, és kevésbé ismertek a daytime bulikkal járó előnyök.